×

Què és l'Omega 3?


L'Omega 3 és un àcid gras essencial que no pot ser sintetitzat o produït pel cos humà per si mateix i s'han d'introduir mitjançant l'alimentació o la suplementació de manera diària per assolir l'aportació necessària.


Aquest tipus de greix és necessari per dur a terme un gran nombre de funcions dins del cos, així com aportar un gran nombre de beneficis, com preservar les funcions del cor, cervell, músculs, ossos, etc.


Podem trobar aquest nutrient en diverses formes:


* Àcid alfalinoleic: és un tipus d'omega 3 que deriva de fonts vegetals, com les nous o el lli. El nostre cos és capaç de transformar-lo en EPA i DHA.

* L'àcid eicosapentaenoic (EPA) i l'àcid docosahexaenoic (DHA) : són greixos omega 3 derivats de fonts animals, com el peix, i podem trobar-los en els complements d'oli.


BENEFICIS I PROPIETATS:


- Útil pel benestar cardiovascular.

- Potent acció antioxidant.

- Millora el metabolisme lipídic.

- Disminuir els nivells de colesterol i triglicèrids.

- Ajuda a reduir la pressió sanguínia.


INDICAT PER :


- Ideal per esportistes.

- Persones amb una aportació reduïda d'omega-3 o un augment de la necessitat orgànica d'aquests components.

- Persones que necessiten una ajuda per mantenir els nivells normals de triglicèrids en sang

- Dones en pre-menopausa.

- Persones que necessitem un equilibri fisiològic de la pressió arterial.

- Apte durant l'embaràs i lactància, axis com per nens a partir de 3 anys (consulta prèvia al pediatre).


LA SEVA IMPORTÀNCIA DURANT L'EMBARÀS


És important que totes aquelles dones mantinguin uns nivells correctes d'Omega 3 durant l'embaràs. S'ha comprovat gràcies a molts estudis la importància que suposa.

Assegura una correcta formació de la retina, de certs neurotransmissors al cervell del veu i en general, un millor desenvolupament a nivell cerebral.

Redueix les possibilitats de patir al·lèrgies alimentàries i ambientals, així com asma.

Millora la capacitat d'atenció del nadó.

A la mare, redueix la possibilitat de patir depressió postpart, de patir un part prematur, de possible ansietat durant l'embaràs i redueix les probabilitats de patir enverinament de la sang o la toxicitat.


LA SUPLEMENTACIÓ


La suplementació amb Omega 3 és recomanada a totes aquelles persones que tinguin deficiències o que segueixin una dieta pobra en aquest àcid gras, per exemple, quan no consumeixen peix de manera regular.

També està recomanat per a aquelles persones que pateixen malalties cardiovasculars. Persones veganes o vegetarianes que no consumeixen productes rics a Omega 3. Dones embarassades o en període de lactància.


DOSI 


La dosi dependrà de cada persona i les seves característiques a nivell fisiològic, així com en funció de la dieta i l'alimentació.

Es recomana seguir les instruccions i dosi del suplement escollit, i en cas de dubte, consultar amb un dietista o nutricionista.

Productes Recomanats

0