×

El triptòfan i l'estat d'anim

Qui mai s'hagi sentit sense anims o extremadament cansat sense haver fet un esforç extra. Amb molt de somni de dia i poc de nit o amb mal humor i apatia constant sense raó aparent. Tranquil/a, pots tenir els nivells de triptòfan baixos, i aquí en farmàcia Elvira Tallada podem ajudar-te i assessorar-te al fet que tornis a un estat d'anim optim.
 



A què es deu?
El triptòfan és un aminoàcid essencial que el cos no pot produir i que hem d'obtenir a través de l'alimentació. A vegades, la nostra dieta és bastant desequilibrada i, a més, l'edat, l'estrès, la genètica o la falta d'exercici no ajuden al nostre benestar físic o emocional...


Quina és la funció del triptòfan?
El cos utilitza el triptòfan per a ajudar a produir SEROTONINA i, amb ella, la MELATONINA. La serotonina o 'hormona de la felicitat' ajuda a regular l'apetit, el somni, l'estat d'ànim o control d'estrès i el dolor. I la melatonina a regular el cicle de somni i vigília.

Que factors influeixen negativament en l'estat d'ànim
Edat i genètica
Estrès
Dolenta alimentació
Inactivitat física
Consum de drogues

Conseqüències dels nivells baixos de triptòfan
Ansietat
Insomni
Depressió
Nerviosisme


Com prendre triptòfan?
-Alimentació
Suplements alimentosos

Quins aliments tenen triptòfan?
Ous i tonyina
Cereals, civada i arròs
Xocolata negra
Plàtans
Pollastre i gall dindi
Pasta


Quan ho hem de prendre?

Sol recomanar-se prendre's un comprimit abans del menjar o el sopar.
Es pot prendre durant 3 mesos seguits, descansant un i tornant a reprendre el tractament.
Hi ha alternatives veganes, aptes per a celíacs i intolerants a la lactosa, passa per la farmàcia Elvira Tallada a Lloret de mar i demana informació, estarem encantats d'atendre't.