×

Consell Nutricional pel Nadal!

Dies festius com Nadal, Cap d'any, ... son especialment complicats de cares a la nutrició. 
Desde la Farmàcia us volem mencionar algunes recomanacions provinents de la SEEN (Sociedad Española de Endocrinología y Nutrición) i la SEEDO (Sociedad Española para el Estudio de la Obesidad) amb la finalitat d'ajudar-vos a passar unes festes de manera saludable. 

1. Evitar el dejú previ als àpats

És comú que durant aquestes dates algunes persones optin per saltar-se àpats previs als events festius amb la finalitat de poder menjar més en aquest moment. També és freqüent que després d'un àpat copiós optem per saltar-nos també el próxim àpat. 
És recomanable no saltar-se cap àpat, ni el previ ni el posterior de manera que poguem assegurar un equilibri nutricional i conseqüentment reduir els desordres alimentaris durant les festes. 

2. Picoteig i Primers plats 

A través d'una bona Planificació de menú podem assegurar un àpat de Nadal equilibrat, presentant uns entrants lleugers i alhora permitint gaudir del plat principal. 
El picoteig és habitual quan estem esperant a la resta de comensals o bé esperant a que es prepari l'entrant tot i així seria idela reduir-lo al màxim.

3. Reduir el consum d'alcohol

Durant les festivitats el consum d'alcohol en adults és habitual tot i així no oblidem que és un tòxic que ens pot provocar una llarga llista de problemes de salut i a més a més un índex elevat de caloríes. 

4. Moderació amb els dolços

És una època de l'any on els dolços son molt presents en els àpats. Es recomana menjar-ne amb control i sense excés. 
Molt important controlar la quantitat de dolç que els petits de la casa ingereixen durant aquestes dates sempre amb la finalitat d'evitar problemes de salut futurs.

5. Exercici

Es proposa mantenir les pautes d'exercici habituals durant aquestes dates o respectar-les el màxim possible per tal de no allunyar-nos gaire de la normalitat.

Per acabar, no oblideu passar unes bones festes!

Recordeu que podeu demanar hora per rebre consell Nutricional a la farmàcia només fent click en el següent enllaç a l'hora i dia que dessitjeu.

https://www.farmaciaelviratallada.com/es/servicios/dietetica-y-nutricion

Fins aviat!