×

SENSE ESTRIES NI CELULITIS

Comença la primavera, per tant ens trobem en la fase prèvia de preparació a l'estiu. És l'època en què examinem el nostre cos i avaluem què portem bé i quins són els punts febles que necessiten millorar. La zona de les cuixes acostuma a ser la més rebel i problemàtica, atès que és on es produeix l'acumulació de líquids, estries i la cel·lulitis.

¿Per què tinc estries?

o A causa dels canvis bruscos de pes en un període de temps molt curt. La seva aparició preval en llocs on hi ha acúmulo de greix.

o Canvis hormonals: durant l'embaràs el col·lagen s'altera, cosa que pot predisposar a la pell a les estries. També poden aparèixer durant la menopausa o la pubertat.

o Predisposició genètica: la informació que porten els nostres gens poden contribuir a sofrir més o menys quantitat d'estries.

¿Què puc fer per a tractar-les?

El millor és prevenir-les, perquè una vegada han aparegut és molt difícil llevar-les:

o Proveir-nos de vitamina D: l'aconseguim amb l'exposició als raigs de sol, el peix, els bolets i els ous. La vitamina D regula l'absorció del calci i el fòsfor. Aquests minerals regulen el funcionament del sistema immune de la pell.

o Prendre vitamina A: la vitamina A és la font d'antioxidants i molt rellevant per al creixement de les cèl·lules i la creació de teixits o Ingerir vitamina C: restaura el teixit cicatricial, els cartílags i els vasos sanguinis. Està en els cítrics, el kiwi o les maduixes.

o Beure aigua sovint: per a hidratar la zona i conservar l'elasticitat cutània.

o Aplicar crema antiestrias: podem realitzar-nos cada dia un massatge en l'àrea afectada amb una crema específica.

¿I la cel·lulitis?

Aquesta molèstia s'origina habitualment en la zona lateral exterior de les cuixes o les natges a causa d'una sobreproducció hormonal, una vida sedentària o una mala alimentació. Podem identificar la cel·lulitis com uns embalums en la pell que acostumen a tenir forma irregular.

¿Què podem fer?

o Reduir el consum de sal.

o Beure molta aigua.

o Practicar exercici, especialment de cardio i força.

o Principis actius que ens ajudaran: carnitina, guaranà, ruscus, saüc i alantoína.

¿Com identificar una bona crema anticel·lulítica?

Cada crema utilitza diferents fórmules galèniques que són més o menys adequades depenent de cada cas. Alguns dels principis actius que s'afegeixen en la formulació són:

o Cafeïna
o Carnitina
o Ginko Biloba
o Castanyer d'índies
o Capsaicina
o Fucus
o Fosfatidil pujol
o Ginseng
o Mentol
o Retinol
o Centella asiàtica