×

Què haig de fer per a evitar la propagació del coronavirus?

Continuem immersos en dies de confinament la finalitat del qual és aconseguir aplanar la corba de contagis i que els nostres centres sanitaris recuperin com més aviat millor la calma, la qual cosa redundarà en la qualitat assistencial de tots. Per a aconseguir-ho, hem de seguir a més unes pautes per a evitar que el coronaviruscontinuï estenent-se, d'acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries:
- Rentar-se les mans sovint de la manera correcta.
- Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d'un sol ús o amb la part interna del colze en tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
- Mantenir una distància de seguretat entre les persones (entre 1 i 2 metres).
- Evitar el contacte pròxim amb persones que tinguin símptomes d'infecció respiratòria.
- Després de manipular objectes, sobretot en llocs públics, abstenir-se de tocar-se la boca, el nas i els ulls sense haver-se rentat abans les mans. Les mans toquen moltes superfícies que poden estar contaminades amb el virus. Si després es toca els ulls, el nas o la boca amb les mans contaminades, es pot transferir el virus de la superfície a un mateix.
- Si s'utilitza una màscara, s'han de seguir les pràctiques òptimes sobre la manera de portar-la, retirar-la i rebutjar-la. La seva utilització pot crear una falsa sensació de seguretat que pot fer que es descurin altres mesures profilàctiques essencials. Si la uses, mai descuris les mesures profilàctiques generals enfront del COVID-19.
- No surtis al carrer si no és estrictament necessari.
- Fes un ús responsable del sistema de salut i acudeix als centres sanitaris i a la farmàcia sol quan sigui estrictament necessari.
- Mantenir-se informat i segueix les recomanacions dels professionals sanitaris en relació amb la COVID-19 a nivell nacional i local sobre la manera de protegir-se a si mateix i als altres davant la COVID-19. Les autoritats nacionals i locals disposaran de la informació més actualitzada sobre si la COVID-19 s'està propagant en la teva zona i són els interlocutors més indicats per a donar consells sobre les mesures que la població de la teva zona ha d'adoptar per a protegir-se.
Si tens qualsevol dubte fes-nos la teva consulta per telèfon per a no haver de sortir de casa.
Nota important: Informació actualitzada a data 1 d'abril de 2020. Qualsevol informació pot estar subjecta a canvis o modificacions perquè com saps, el SARS-*CoV-2 és un virus nou del qual anem coneixent dades dia a dia.